https://arieromania.ro/wp-content/uploads/2020/04/airbus-344x64.png

AIRBUS HELICOPTERS INDUSTRIES este o fabrică de 10.000 metri pătraţi din Brașov, inaugurată în 2016, vizând producerea elicopterelor de tipul H215/H215M și asigurarea de servicii complete de asistență, - de la achiziție,la suport post-vânzare.
Noua fabrică ar putea asambla ambele versiuni ale elicopterului de tip H215 / H215M, oferind peste 300 de locuri de muncă și un nou concept de afaceri și producție pentru acest elicopter accesibil și cu eficiență operațională demonstrată.

H215 / H215M, provenind din familia Airbus Super Puma, este un elicopter mediu-greu cu două motoare, cu performanțe deosebite.

Certificat atât EASA, cât și FAA, H215 este dotat cu cea mai nouă tehnologie de monitorizare și menținere a aeronavei în limitele anvelopei de zbor, precizie inegalabilă și stabilitate chiar și în cele mai dificile condiții de operare.

H215 este disponibil în două versiuni diferite pentru a asigura performanță în funcție de nevoile clienților – una pentru operațiuni multirol, cealaltă cu o cabină de transport scurtată și o sarcină utilă mărită pentru lucrări aeriene sau pentru zboruri utilitare. Aparatul poate fi adaptat la configurații multiple pentru transport comercial de călători și operațiuni offshore, transport de trupe, misiuni de căutare și salvare (SAR), evacuare medicală (Medevac) sau evacuarea victimelor (Casevac).

H215M este un elicopter militar cu funcțiuni multirol din categoria medium-heavy, accesibil și cu abilități dovedite în luptă, care integrează rezistența dovedită a elicopterelor din familiile Cougar și Super Puma cu elemente ale modelului H225M precum cabina modernă de tip full glass cockpit, pilotul automat și avionica.

H215M are performanțe excepționale în materie de autonomie de zbor și anduranță de peste 600 NM sau 6 ore, care pot fi extinse prin alimentare in-flight (în timpul zborului). Aparatul poate fi operat în orice condiții meteo, inclusiv temperaturi foarte joase și are o eficiență înaltă în misiune datorită vitezei și a procedurii quick start-up prin care ridicarea de la sol se face în aproximativ 5 minute.

Elicopterul poate fi dotat cu multiple tipuri de armament și poate transporta sarcini exterioare de 4,5 tone. Datorită fuselajului lung care conferă un volum sporit, H215M este un elicopter de încredere, rapid și super-manevrabil, cu o excelentă rezervă de putere asigurată de cele 2 turbo-motoare Makila 1A1.

H215M are costuri operaționale și de mentenanță competitive și capacitatea de a fi detașat cu ușurință și înarmat pentru misiuni de atac la sol și misiuni-suport: tactice, utilitare, evacuare de victime, căutare-salvare (SAR), căutare-salvare militară (CSAR), misiuni de stingere a incendiilor.

Date contact: