• Împreună pentru industria românească a elicopterelor

    Decizia strategică a României de a aloca 2,5% din PIB apărării este o oportunitate pentru industria de apărare locală de a primi infuzia de capital necesară revitalizării și în același timp o șansă pentru forțele armate de a se dota cu echipamente moderne și de a-și dezvolta capabilitățile pe măsura provocărilor actuale la adresa securității.
    Industria locală a elicopterelor se află, în acest context, la începutul unei perioade noi, care ar putea pune bazele unui viitor promiţător.
    Pentru a capitaliza eficient capabilitățile, resursele și cunoștințele și pentru a fi performanți în condițiile actuale de competitivitate, Airbus, partener istoric al României, a invitat cei mai importanți actori din industrie să-și unească forțele și să creeze Asociația Română a Industriei Elicopterelor (ARIE). Asociația are ca membrii fondatori: Aerofina, Aeroteh, Airbus Helicopters Romania, INCD Turbomotoare - COMOTI, IAR și Turbomecanica.
    Obiectivul principal al ARIE este acela de a stimula consolidarea şi dezvoltarea industriei prin acces la tehnologia modernă şi la piaţa internaţională.

Obiective

Promovarea și sprijinirea programelor din domeniul industriei elicopterelor;

Promovarea îmbunătățirii continue a calității elicopterelor și a siguranței zborului;

Schimbul de cele mai bune practici și provocări între membri;

Răspândirea și dezvoltarea de informații cu privire la realizările și ultimele noutăți în domeniul industriei elicopterelor;

Organizarea de întâlniri, evenimente, conferințe, expoziții în domeniul industriei elicopterelor;

Menținerea unor relații de cooperare și susținerea intereselor industriei elicopterelor în faţa autorităţilor de reglementare și a celorlalte asociații și organizații din domeniul industriei elicopterelor.